Italia a fost zguduita recent de un oribil multiplu asasinat ce a avut loc la Erba (regiunea Lombardia, nord-vestul Italiei), la 11 decembrie, soldat cu arestarea recenta a unui cuplu.

Dupa zece ore de interogatoriu, sotii Rosa si Olindo Romano au marturisit ca i-au omorat pe Raffaella Castagna, pe copilul acesteia, Youssef, de trei ani, pe mama femeii, Paola Galli, si pe o vecina de casa, Valeria Cherubini. Ca o culme a ororii, micutul Youseff a fost ucis de Rosa premeditat, aceasta taindu-i gatul pentru ca plangea. Delictele de care sunt acuzati cei doi soti sunt: patru omucideri, dintre care trei premeditate, o incercare de asasinat, un incendiu si o incercare de distrugere a cadavrelor prin incendiere.

Cotidianul Il Giornale comenteaza cazul: "Olindo Romano si Angela Rosa Bazzi nu au fete de asasini. El este un barbat corpolent, care parea a fi bonom, ea era surazatoare, amabila si discreta. Nu au fete de criminali si nici de nebuni. Nu au antecedente penale si nu au urmat tratamente psihiatrice. Si totusi, ei sunt vinovati pentru un masacru care - asa cum asigura criminalistii - nu are precedent. Nu exista un caz asemanator in literatura de specialitate si nimeni nu-si aminteste o astfel de tragedie.

Este adevarat ca au mai existat conflicte - chiar sangeroase - intre vecini, dar acestea nu erau urmate de acte de razbunare teribile, premeditate. Cei doi au format un cuplu mai sangeros decat Bonnie si Clyde, un cuplu care a avut cinismul si sangele rece sa-si acopere metodic urmele, odata macelul terminat.

Ce este probabil cel mai dramatic este motivul crimelor, ingrozitor de banal: vecinii ucisi erau cam prea zgomotosi.

Initial, anchetarea cazului a fost extrem de dificila, Politia suspectandu-l public pe sotul victimei, Azouz Marzouk, care nu a fost gasit acasa. Azouk fusese recent eliberat din puscarie, ceea ce a determinat multe ziare italiene sa-l indice ca vinovat. Ziarele au speculat ca abominabilele crime ar fi o consecinta a faptului ca acesta fusese dealer de droguri in trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.