Circa 20 de elevi, in special fete, de la liceul din Akwa, cartier din nordul orasului camerunez Douala - 250 de km vest de capitala Yaounde -, au intrat intr-o transa misterioasa in cursul ultimelor doua zile.

"Fenomenul s-a produs prima data cand elevii reveneau de la ora de educatie fizica. Cativa dintre ei au cazut, incepand sa se agite si sa aiba spume la gura", a declarat un profesor sub rezerva anonimatului. "Miercuri, fenomenul s-a produs din nou in timp ce elevii erau in clasa", a adaugat el. Un medic i-a examinat pe elevi fara a putea insa sa inteleaga ce s-a intamplat. In cursul ultimilor ani, fenomene similare au mai fost observate, in special in ianuarie 2002, intr-un alt liceu din Akwa, precum si in alte orase din Camerun.

De fiecare data, acestor fenomene le-au fost atribuite origini mistice si mai multi directori de licee au recurs la preoti exorcisti pentru a le pune capat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.