La prima vedere, Michael Perman este un adolescent tipic. Sub aceasta masca se ascunde insa un adevarat fenomen: britanicul in varsta de 14 ani a reusit sa traverseze singur Oceanul Atlantic, la bordul unui yaht. Aventura lui solitara pe mare a durat nu mai putin de sase saptamani si jumatate.

Michael Perman si-a incheiat aventura maritima ieri, la ora 14.00 GMT (16.00 ora Romaniei) dupa ce a reusit sa ajunga in siguranta pe coasta insulei Antigua din Marea Caraibilor. Baiatul in varsta de 14 ani si-a inceput calatoria in urma cu sase saptamani si jumatate din Gibraltar, in sudul Spaniei.

El a reusit sa traverseze Atlanticul la bordul barcii sale cu panze Cheeky Monkey. Aventura a fost prea indrazneata pentru tatal adolescentului, astfel ca tot drumul Michael a fost supravegheat de tatal sau aflat intr-o alta ambarcatiune, la distanta.

Calatoria lui Michael a durat sase saptamani si jumatate. El a pornit din stramtoarea Gibraltar si a ajuns in insula Antigua din Marea Caraibilor

"Am fost extrem de nelinistita in momentul in care am auzit ca si-a legat o sfoara in jurul taliei si a plonjat in apa pentru a repara ceva si mai ales de faptul ca vorbea de rechini. Cand vremea se strica sau cand avea probleme cu echipamentul de navigatie, era frustrat si nelinistit Fiind un adolescent tipic isi dorea sa repare orice, pe loc. Stiu ca nu i-a fost usor sa fie atat de mult singur. I-a fost dor de prieteni si de noi, parintii lui!", a spus mama tanarului. "Insa nu putem sa ne asteptam de la copiii nostri sa ramana inchisi. Nu putem dori sa stea inchisi in casa, legati de calculator", a spus ea. Mama lui Michael a adaugat ca fiul ei a tinut legatura cu prietenii din tara prin intermediul e-mailului.

Cand se va intoarce din calatorie, pe baiat il asteapta scoala. "Imi inchipui ca ii va fi greu sa se intoarca la scoala. Dar trebuie sa o faca pentru ca a cam ramas in urma cu lectiile", a incheiat mama lui Michael.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.