Capacitatea femeii de a ajunge la orgasm depinde de gene, a scos la iveala un studiu efectuat pe mai mult de 1.500 perechi de gemene australiene. Oamenii de stiinta afirma chiar ca orgasmul a avut un rol important in evolutia umana, ajutand la succesul reproducerii. Acesta e primul studiu din istoria stiintei care a scos la iveala legatura dintre orgasm si gene. Cercetarea realizata de geneticianul Khytam Dawood, de la Universitatea din Chicago, va fi publicata in revista de specialitate "Twin Research".

"Din cate stiu acesta e prima cercetare care a luat in calcul posibilitatea influentei genelor asupra orgasmului", a spus doctorul Dawood pentru site-ul ABC Science Online. Studiul a fost realizat pe 1.500 perechi de gemene pentru a afla cat de repede ating orgasmul in diferite situatii: in timp ce se masturbeaza, fac sex cu un partener sau cand fac sex oral. Cercetarea a scos la iveala ca atunci cand se masturbeaza, femeile ating orgasmul mai repede, in aproximativ jumatate din cazuri (51%), iar succesul depinde de gene. Cand incerca sa atinga orgasmul prin alte metode, factorii exteriori sunt mai importanti decat cei genetici. in cazul sexului normal, cu un partener, genele au avut o mai mica influenta pentru atingerea placerii maxime.

Doctorul Dawood a mai spus ca orgasmul ar fi putut sa joace un rol foarte important in evolutie. Explicatia ar fi aceea ca orgasmul ajuta la pastrarea spermei in organism.

Populatia dintr-o localitate din sudul Olandei poate utiliza, incepand de ieri, primul distribuitor automat de vibratoare si alte accesorii erotice. Comisia de mediu a orasului Tilburg, din apropiere de frontiera cu Belgia, a incercat sa blocheze proiectul, sub pretextul ca automatul respectiv ar strica decorul, insa promotorul initiativei a facut toate amenajarile necesare pentru a nu i se putea reprosa acest lucru. Aparatul, care seamana cu automatele de sandvisuri sau gustari calde, foarte raspandite in Olanda, va distribui si lenjerie sexy la orice ora din zi sau noapte. Pentru a evita accesul copiilor la obiectele pe care le comercializeaza, automatul nu accepta decat plata cu card.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.