In SUA va urma un val de nasteri dupa intoarcerea militarilor din Irak

Maternitatile americane din zonele in care isi au baza marile unitati angajate in Irak se pregatesc sa faca fata unui val sporit de nasteri ca urmare a intoarcerii de pe frontul irakian a 20.000 de soldati. Medicii se asteapta ca in luna august 2007, la aproape noua luni dupa sarbatori, peste 250 de copii sa se nasca in fiecare zi.

Dupa un an intreg petrecut in teatrul de operatiuni din Irak, militarii americani declarau pentru FoxNews ca de abia asteapta sa ajunga acasa la prietene sau sotii. Si pentru ca numarul acestora este de peste 20.000, conducerile maternitatilor se asteapta ca SUA sa se confrunte cu un val de nasteri fara precedent in istorie.

Astfel, varful de nasteri este estimat a se ridica la 250 de nasteri zilnic, fata de doar 12 in prezent, si ar urma sa survina la noua luni dupa revenirea in statul american Tennessee a celor circa 20.000 de militari din divizia a 101-a aeropurtata dintr-o misiune de un an in Irak.
Medicii spitalului militar din Blanchfield estimeaza ca noul "baby-boom" va pulveriza precedentul record al spitalului, din octombrie 2004, de 202 nasteri zilnic.

"Stiam atunci ca vom avea un varf de activitate", a declarat locotenent-colonelul Diane Adams, medic responsabil de sanatatea femeilor in spitalul militar. "Dar nu am prevazut ca fenomenul va lua o asemenea amploare. A fost o surpriza", a incheiat aceasta.
Medicii mai multor spitale din imprejurimi au promis sa vina in ajutorul spitalului militar pentru a face fata surplusului de nasteri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.