Un telefon care are inserat un sistem prin care se poate afla cind o persoana minte sau este stresata va iesi pe piata, spre bucuria sotiilor suspicioase care vor sa isi controleze barbatii, transmite editia electronica a Daily Mail.

Noul sistem de detectare a minciunii pentru telefoane va semnala orice indiciu de stres din vocea interlocutorului in momentul in care acesta nu spune adevarul. Disponibil gratuit, detectorul de minciuni Kishkish poate fi descarcat cu usurinta de pe internet si utilizat de persoanele care poarta discutii telefonice online.

Oamenii de stiinta au stabilit ca frecventele vocii umane sint sensibile si devin mai inalte in momentul in care o persoana minte. Si pentru ca in momentele de stres (de pilda, atunci cind cineva spune o minciuna) muschii se intind, acest lucru duce la alterarea vocii. Inventatorii detectorului de minciuni sustin ca programul este o imitatie a tehnologiei utilizate de politie care monitorizeaza nivelul de stres din vorbirea unei persoane prin intermediul telefonului.

Circa 320.000 de persoane au descarcat deja detectorul de minciuni online. Sistemul masoara nivelul de stres pe o scara de 1 la 100 si luminile verzi ale acestuia arata ca nivelul de stres este normal, in timp ce rosul indica minciuna. Numerosi politisti americani folosesc aceasta tehnologie controversata in momentul in care intervieveaza suspectii de crima, acest instrument fiind utilizat si de armata americana in cadrul razboiului impotriva terorismului. Detectorul de minciuni este actualmente disponibil numai pentru persoanele care utilizeaza Skype pentru apeluri online. Skype, care are peste 100 de milioane de utilizatori inregistrati in intreaga lume, este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de telefonie online care permite efectuarea de apeluri gratuite de la un calculator la altul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.