Un pelican bolnav si neajutorat traieste o adevarata poveste de iubire in Anglia, dupa ce s-a indragostit de femeia care il ingrijeste. Cazul poate parea neverosimil, dar expertii sustin ca exista o explicatie stiintifica pentru aceasta "pasiune" iesita din comun.

Pelicanul cu spate galben, o specie africana, a scapat dintr-o rezervatie din Insula Man in octombrie si a zburat pana in nordul

"Ii place sa-mi ia parul sau mana in gura si sa se joace cu sireturile mele", a povestit amuzata femeia. Expertii spun ca gesturile sunt tipice ritualului de imperechere.

Angliei, la Northumberland. Nu a putut sa-si continue
aventura, din cauza unei afectiuni a sangelui. Alexis Bailey, angajata a Societatii Scotiene pentru prevenirea actelor de cruzime asupra animalelor, a fost prima care l-a ajutat. "I-am dat antibiotice si l-am calmat. Se pare ca din acel moment s-a indragostit de mine", a povestit femeia citata de cotidianul "The Times".

Comportamentul pelicanului, care a fost poreclit Romeo, este cat se poate de graitor. El se gudura pe langa Alexis si incearca sa o mangaie. Doar ea se bucura de acest tratament, Romeo fiind agresiv cu ceilalti angajati ai fundatiei caritabile. "Ii tolereaza doar pana primeste mancare", a spus Alexis. "Apoi deschide pliscul si ataca. Daca nu sunt suficient de rapizi, ii musca. Ma simt ingrozitor, pentru ca stiu cat de dureroase pot fi muscaturile. Victimele lui sunt voluntari, angajati si chiar medicul veterinar", a spus femeia.

Perspectivele nu sunt prea placute pentru Romeo, care va fi returnat in curand parcului Curraghs, din Insula Man. Alexis Bailey se teme ca va suferi odata ce va fi separat de ea. "Sper, totusi, ca ii va trece dorul de mine cand se va intalni cu ceilalti pelicani", a spus ea.

Alexis Bailey neaga orice speculatie potrivit careia l-ar fi incurajat pe Romeo. "Ceilalti angajati au petrecut cu el mai mult timp decat mine. Toata lumea incearca sa fie draguta cu el, dar se pare ca s-a atasat doar de mine", a spus femeia. Colegii o tachineaza si-i spun ca este posibil sa fi fost pelican intr-o alta viata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.