Lungimea totala a arterelor, venelor si vaselor capilare din organismul uman ajunge la 100.000 km.

Simburii de piersica si de mar contin cianura, otrava utila pentru a combate viermisorii sau insectele care s-ar hrani din acel fruct, in special din seminte. Cantitatea de otrava este total inofensiva pentru organismul uman.

Cel mai inalt astronaut care a zburat in spatiu a fost americanul Jim Wetherbee, care avea 1,93 m. Iar cea mai scunda a fost astronauta Nancy Currie (foto), care masura numai 1,52m.

Doar patru limbi din lume folosesc litera "W": engleza, germana, olandeza si poloneza.

Prin procesul de imbatrinire, in fiecare an se pierd 20 ml din capacitatea respiratorie. Iar fumatorii, logic, pierd mai mult.

In Groenlanda, eschimosul care vrea sa cucereasca o femeie se abtine sa poarte sosete. Insa el isi trage in picioare patru-cinci perechi de botine din piele de foca, ce au si rolul unui barometru sentimental. Cind intra in iglu-ul celei pe care vrea sa o cucereasca, el nu intinde mina, ci...piciorul. Daca cea careia i se face curte accepta avansurile, atunci ea incepe sa-l descalte pe "iubit" si se intinde pe spate.

Forta cu care se lovesc doi masculi de bizoni in cursul unei lupte poate atinge 3 tone.

Renul este singurul animal din familia cervidelor la care si femela are coarne. La numai o zi dupa nastere, puiul de ren alearga mai repede decit omul.

In Australia sint de 10 ori mai multe oi decit oameni.

In fiecare automobil se gasesc circa 915 metri de cablu electric.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.