Persoana cea mai batrina din lume, a carei virsta venerabila de 122 de ani si 164 de zile a fost dovedita cu acte, a fost Jeanne-Louise Calment, nascuta in Franta pe 21 februarie 1875. Avea 14 ani cind s-a incheiat constructia Turnului Eiffel, in 1889. La 85 de ani, s-a apucat de scrima. La 100 de ani, mergea cu bicicleta. La 114 ani, s-a interpretat pe sine insasi intr-un film despre viata lui Van Gogh, devenind cea mai batrina actrita din lume. A murit pe 4 august 1997, iar presedintele Jacques Chirac a spus despre ea ca poate fi considerata strabunica tuturor francezilor.

Planeta Saturn, cunoscuta in special gratie inelelor sale colorate e alcatuita, in proportie covirsitoare, din hidrogen si heliu, avind o densitate foarte scazuta. Daca ar exista un ocean de marimi considerabile, Saturn ar pluti deasupra apei.

Cel mai friguros tinut locuit se numeste Oimiakon, in Iakutia, regiune aflata in estul Siberiei. Acolo, temperatura poate scadea pina la minus 70 de grade Celsius. -Cel mai mare paianjen din lume este masculul speciei numite Theraphosa blondi (foto), o specie de tarantula, care a fost descoperita in Guyana franceza, Venezuela si Brazilia. Paianjenul masoara 28 cm, cu picioare cu tot.

In 1913, valoarea bunurilor lui John D. Rockefeller a fost estimata la circa 900 de milioane de dolari, ceea ce astazi ar insemna 189,6 miliarde de dolari. Primul job al lui Rockefeller, din 1850, i-a adus un salariu de 3,57 de dolari pe saptamina. A murit in 1937 si detine recordul de omul cel mai bogat al tuturor timpurilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.