O mama indoliata din Germania a transformat cenusa baiatului in bijuterie

"Pentru mine este cea mai pretioasa piatra din lume", povesteste Berit Cohn cu lacrimi in ochi, in timp ce strange la piept un micut diamant. Femeia si-a pierdut in urma cu cateva luni singurul copil, Vincent, in varsta de 11 ani. Ea a decis sa transforme cenusa fiului ei intr-un diamant, pe care sa-l poata purta toata viata.

Berit priveste zilnic, ore in sir, micuta piatra aurie. E tot ce a ramas din fiul ei Vincent, dupa ce acesta a murit intr-un accident stupid. Era dimineata zilei de 14 februarie 2006, cand pustiul a vrut sa-i arate unui vecin cum poate sari peste cateva trepte din casa parintilor sai. Numai ca baiatul s-a dezechilibrat si a cazut 7 m in gol pe geamul de la bucatarie. El a murit cateva ore mai tarziu, intr-un spital din Hamburg.

"In timpul ultimei noastre calatorii, cu doar cateva luni inainte de tragedie, Vincent a citit in avion un articol despre obtinerea de diamante din cenusa persoanelor decedate. Atunci mi-a spus: "Mi se pare o idee super!". Vincent iubea cerul,
Vincent a murit in februarie, dupa ce a cazut sapte metri in gol, pe geamul de la bucatarie

inaltimile, vroia sa se faca pilot. Sunt sigura ca nu si-ar fi dorit sa-l ingrop adanc in pamant", spune Berit intr-un interviu acordat cotidianului "Bild".

Mai multe firme din Germania ofera posibilitatea de a transforma cenusa mortilor in mici diamante, care sa aminteasca de cei dragi. "Procedura e urmatoarea: din cenusa se extrage carbonul care, apoi, e introdus intr-o presa speciala care, prin comprimare, creeaza diamantul", explica Arthur de Leur, specialist in pietre pretioase.

Acum, tot ce a ramas din Vincent este un diamant auriu neprelucrat, de 1,2 carate. Mama baiatului se gandeste sa monteze "cea mai pretioasa piatra din lume" intr-un inel, pentru a-l purta mereu la mana. "Am decis sa nu slefuiesc diamantul. La fel era si Vincent: un baietel pe care viata urma sa-l slefuiasca, insa nu a mai apucat"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.