Ce n-a vazut Parisul! O studenta din Brazilia sustine ca a reusit sa imperecheze o pisica cu un caine.

Primele imagini cu corcitura au fost prezentate ieri de Agentia Reuters. Potrivit Cassiei Aparecida de Souza, pisica ei, Mimi, a ramas insarcinata cu cainele vecinului si dupa trei luni a nascut sase pui, trei cu trasaturi de pisica si trei cu trasaturi de caine, dintre care au supravietuit doar acestia din urma.

Minunea care s-a petrecut in oraselul Passo Fundo, din statul Rio Grande do Sul, i-a intrigat pe oamenii de stiinta, majoritatea punand sub semnul intrebarii dezvaluirile spectaculoase ale sotilor Cassia si Rogerio. Un genetician de la Universitatea Passo Fundo a anuntat deja ca va preleva probe de sange pentru a verifica daca puii sunt intr-adevar jumatate caine, jumatate pisica.

Ce spun cercetatorii

Scepticii sustin ca este imposibila imperecherea pisicilor si cainilor si a speciilor in general. Specia, arata ei, defineste capacitatea a doua organisme de a se imperechea si de a produce urmasi fertili, care la randul lor pot contribui la perpetuare.

Exista situatii in care specii foarte asemanatoare se pot imperechea, dar progeniturile sunt hibrizi sterili. Catarul, de exemplu, este rezultatul imperecherii dintre cal si magar si este steril. Majoritatea specialistilor considera ca pisicile si cainii sunt specii diferite, imperecherea lor fiind imposibila. (Ioana Radus)

Parerea specialistilor: "Nu exista!"

Specialistii romani in medicina veterinara sunt extrem de reticenti vizavi de povestea braziliencei. "Nu exista! Nu se poate sa incrucisezi doua specii diferite. E cu atat mai putin credibil, cu cat nu este nici macar vorba despre vreun laborator cu dotari de ultima generatie si tehnici revolutionare", ne-a spus dr. Liviu Harbuz.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.