Oameni de stiinta britanici au creat primul stomac artificial din lume, informeaza agentia de presa ANI. Dispozitivul, elaborat de cercetatori de la Institutul de cercetare a alimentelor din Norwich, poate rezista actiunii corozive a acizilor si enzimelor digestive si poate digera mancare reala.
Realizat din metale si materiale plastice complexe, stomacul artificial imita reactiile fizice si chimice care au loc in timpul digestiei si poate chiar sa mimeze vomitatul. Partea superioara a stomacului reprezinta un vas in care sunt amestecate alimentele, acizii si enzimele digestive. Odata ce procesul de digerare este incheiat, mancarea este descompusa in bucati mici, in vederea absorbtiei.
Un software de computer este utilizat pentru a analiza cat timp raman alimentele in anumite zone ale stomacului si cand sunt eliberate secretiile stomacale.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.