Hobby-urile, la fel ca si gusturile, nu se discuta.

Totusi, un brazilian poate sa concureze cu succes pentru titlul de cel mai ciudat hobby, dupa ce si-a dezvaluit pasiunea tulburatoare pentru inmormantari.
Brazilianul Luis Squarisi, in varsta de 42 de ani, a povestit ca a participat la toate funeraliile din orasul in care locuieste, in ultimii 20 de ani. Omul are la activ cel putin 5.000 de inmormantari. Nimeni nu se mai mira cand il intalneste la cimitir, neobisnuit ar fi ca Squarisi sa nu-si faca aparitia.

El a povestit ca a inceput sa se simta atras de obiceiurile funerare in 1983, la moartea tatalui sau. De atunci, nu mai are decat o singura grija, zi de zi, cu obstinatie: sa afle cine a mai murit.

"Primul lucru pe care-l fac dimineata cand ma trezesc este sa deschid radioul ca sa aflu daca a mai murit cineva. Daca nu aflu nimic asa, sun la toate spitalele si la pompe funebre. Traiesc tot timpul cu teama ca s-ar putea sa ratez vreo inmormantare. Ma simt dator fata de cei care mor sa le aduc un ultim omagiu", a povestit Squarisi, lasand sa se inteleaga ca este imposibil sa-i scape vreo victima. Bizara pasiune ii consuma toata energia, asa ca brazilianul a fost nevoit in urma cu mai multi ani sa renunte la serviciu si sa se implice suta la suta in "goana" dupa morti.

Squarisi a devenit o vedeta in orasul Batatais si nimeni nu pare deranjat de prezenta sa la inmormantari. Purtatorul de cuvant al firmei locale de pompe funebre, Sao Vicente, il incurajeaza sa continue. "Nu vrem sa se trateze, pentru ca toata lumea se asteapta sa-l intalneasca la inmormantari. De cate ori l-am vazut parea la fel de afectat de moartea persoanei care urma sa fie inmormantata", a spus Sao Vicente.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.