Ironie. Un britanic sustine ca a preluat o parte din personalitatea sotiei dupa ce a primit un rinichi de la ea. Spre disperarea sa, Ian Gammons e acum pasionat de animale si bucatarie, lucruri pe care le ura inainte de transplant

Sotia sa, Lynda, i-a donat un rinichi cand acesta s-a imbolnavit de sindromul nefrotic. Operatia a reusit, dar Gammons se plange acum de schimbari comportamentale, pe care le-ar fi mostenit de la Lynda.

Inainte de transplant, britanicul ura sa gateasca, sa mearga la cumparaturi sau sa se ocupe de gradinarit. Astazi, toate aceste corvezi casnice au devenit adevarate pasiuni.

Barbatului ii place acum sa gateasca

"Poate parea ridicol, dar cred ca am mostenit o parte din personalitatea sotiei mele de cand am primit rinichiul ei", a declarat Gamons. "A inceput sa-mi placa sa gatesc, mai ales sa fac prajituri. Fiicele mele ma lauda si spun ca sunt foarte bune. Nu mi-a placut niciodata sa merg la cumparaturi, dar acum merg prin magazine in cautare de chilipiruri", a spus britanicul.

El nu-si poate explica altfel nici brusca dragoste fata de animale. "Nu mi-au placut niciodata animalale de casa. La putin timp dupa operatie, sotia mea a sugerat sa luam un caine si am acceptat bucuros", a spus el, adaugand ca a simtit metamorfoza la doua luni dupa transplant.

Multi experti din lumea medicala sunt sceptici in ceea ce priveste mostenirea personalitatii prin transplant, fenomen cunoscut sub numele de "memorie celulara".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.