In cazul unor dezastre naturale sau atacuri teroriste de mare amploare, specialistii americani pregatesc un plan de colectare a cadavrelor cu ajutorul unor masini speciale, care comprima si "impacheteaza" trupurile neinsufletite. Fortele de politie din comitatul Thurston au obtinut recent aprobare pentru achizitionarea unei astfel de masini, care va usura transportul unui mare numar de cadavre.

Dupa identificarea si autopsierea cadavrelor, acestea sint introduse in saci speciali, asezate pe un placaj si acoperite cu un capac de polistiren. Cutia este trecuta apoi prin masina, de unde iese in forma unui pachet comprimat. Astfel, cadavrele vor putea fi mai usor de transportat, dar vor avea si un impact psihic mai redus asupra celor care le manevreaza. Oficialii din zona, insarcinati cu mentinerea securitatii, au inceput sa discute despre aceasta idee dupa tragedia de la Beslan, din Osetia de Nord, si mai ales dupa catastrofa din Asia de Sud-Est, soldata cu aproape 200.000 de morti.

Cadavrele impachetate pot fi mutate cu ajutorul motostivuitoarelor, iar pachetul va fi invelit cu un strat de plastic, pentru a se evita contaminarea cu diverse substante sau virusi, in cazul unui atac bioterorist. Masina va fi instalata pe camioane sau la bordul elicopterelor de interventie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.