Stresul conjugal creste riscul aparitiei unor boli de inima sau a altor disfunctii care pot fi fatale pentru femei, conform unui studiu, preluat de Rompres. Cercetatorii americani au mai descoperit ca barbatii care au sotii ce vin acasa suparate din cauza unor probleme de serviciu prezinta si ei un risc ridicat de aparitie a unor boli de inima.

Potrivit echipei de cercetatori, condusa de Elaine D. Eaker, studiile anterioare au aratat o legatura intre nivelurile de stres marital si sanatatea persoanelor care aveau deja boli de inima, in timp ce noul studiu scoate in evidenta efectele stresului conjugal in aparitia unor boli de inima sau a altor boli care pot cauza moartea. Impreuna cu oameni de stiinta de la Universitatea din Boston, dr. Eaker a colectat datele obtinute in urma analizarii a 1.769 de barbati si a 1.913 femei, cu varste cuprinse intre 18 si 77 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.