Ingenios. Bucatarii din restaurante sau cantine sunt pe cale sa ramana someri din cauza competitiei dure reprezentate de un robot de gatit, inventat de chinezi

Nu este vorba despre un model nou de cuptor cu microunde sau de un mixer performant, ci despre un robot "cu acte in regula" care gateste peste 130 de feluri de mancare. Botezat AIC (Inteligenta Artificiala Culinara), robotul satisface cele mai pretentioase gusturi in materie de mancare, asemenea celor mai iscusiti bucatari. "O familie chineza petrece in medie doua ore zilnic pregatind pranzul sau cina. De ce sa nu foloseasca acest timp stand impreuna?", a afirmat Liu Xinyu, inventatorul lui AIC, incercand sa-si promoveze produsul.

Robotul-bucatar reuneste munca de patru ani a unor institute de cercetare stiintifica si fonduri de peste doua milioane de dolari. Prezentat la Targul de Tehnologie din Shenzhen, AIC functioneaza destul de simplu: se introduc ingredientele intr-un dispozitiv din interiorul robotului, se apasa pe butonul cu denumirea felului de mancare dorit si, in cateva minute, se aude mesajul "Pofta buna!".

Inventatorul intentioneaza sa vanda robotul restaurantelor si cantinelor din China, insa si familiilor care nu sunt mari amatoare de gatit. Nu toti, insa, apreciaza tehnologia in bucatarie. Sao Ding, patronul unui celebru restaurant din Beijing, a declarat pentru publicatia "China Daily": "As plati si 200.000 de dolari doar ca sa am un bucatar talentat pentru localul meu. Nu cred ca talentul poate fi inlocuit de tehnologie." Indiferent pentru ce modalitate vor opta chinezii atunci cand isi pregatesc masa, cert este ca fiintele umane sunt treptat inlocuite de mai performantii roboti, ignorandu-se un lucru: doar omul poate sti cat de sarata trebuie sa fie ciorba.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.