Contrar obiceiurilor din strabuni, ursii care traiesc in sudul Extremului Orient rus nu s-au mai dus la culcare o data cu venirea iernii si continua sa se plimbe prin padurile din regiunea Primorie, transmite Rompres. Cei care sufera mai mult de "insomnie" sunt masculii. Acestia nu hiberneaza decat pentru perioade scurte, in care temperaturile coboara foarte mult si apoi se trezesc in timp ce femelele si puii continua hibernarea. Acest comportament se intalneste atat la ursul brun, cat si la ursul himalayan.