Competitie. In parcul Prater din Viena, mii de persoane au incercat sa intre in Cartea Recordurilor prin cel mai mare numar de saruturi din lume sau prin cel mai mare concert de claxoane
Denumit "Ziua recordurilor mondiale", evenimentul a adunat un numar impresionant de persoane dornice sa rastoarne cele mai neobisnuite recorduri. Din cele 20 de probe programate, cea mai inedita a fost cea a lui Marco Hurt, un elvetian de 22 de ani, care a reusit sa tina in gura nu mai putin de 264 de paie. Nici austriacul Franz Mullner nu s-a lasat mai prejos, reusind sa tina pe umeri pret de 30 de secunde un elicopter de 600 de kilograme. Toate aceste tentative au fost atent supervizate de juriul Guiness Book.

Vedeta "Zilei recordurilor mondiale" a fost chinezul Bao XiShun, cel mai inalt om din lume, care de la cei 2,36 metri ai sai s-a aplecat pentru a acorda autografe si strange mainile vizitatorilor. Organizatorul evenimentului, M. Strohmeier, a declarat ca Ziua recordurilor mondiale este in sine un record mondial, pentru ca este prima oara cand are loc o astfel de adunare de recordmeni. "Ideea mi-a venit acum patru ani, atunci am inceput sa strang si fondurile necesare. Totul a decurs bine anul acesta, ceea ce ma face sa sper ca vom organiza si la anul o astfel de zi", a adaugat Strohmeier.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.