O simpla cafea, ori piine, unt si dulceata, sau un ou cu sunca si un pahar cu suc de fructe? Ei bine, iata ca preferintele culinare pentru micul dejun nu sint deloc intimplatoare, ci denota, in special in cazul domnilor, felul in care acestia stiu si pot (sau nu) sa fie niste amanti de nota zece in dormitor (si nu numai). Cel putin, aceasta este parerea psihologului neamt Alfred Gebert, profesor la universitatea din München, care a alcatuit si o lista a "tiparelor", din care reies legaturile dintre ce se maninca la micul dejun si felul in care se face dragoste.

Astfel, prima pe lista este persoana "espresso", care dimineata isi bea in fuga cafeaua, in picioare, in fata mesei, fara sa manince nici macar un colt de piine. Cu aceasta persoana viata este mereu palpitanta, ea nu are timp sa se plictiseasca si isi surprinde mereu partenerii, iar "la pat" se dovedeste a fi un (o) amant(a) pasional(a), care nu se "incurca" in cuvinte prea multe.

Urmeaza apoi persoana "masa intinsa", careia ii place sa ia un mic dejun regesc, in tihna, pentru a se concentra asupra felurilor de mincare preferate. Exigenta la masa, ea este exigenta si in pat, dar capabila totodata sa ofere multa placere partenerului(ei).

Vine la rind "persoana-marmelada" care, dupa cum o arata si porecla, este o adevarata "dulcegarie". Mare amatoare de miere si de fructe, in viata de zi cu zi este cam "moale", iar "la asternut" nu depaseste limitele conventionalului. In concluzie, din punct de vedere sexual, nu este cazul sa va asteptati la mare lucru. In schimb, aceasta persoana este foarte fidela si capabila de sacrificii pentru partenerul(a) de viata.

In fine, ultima pe lista este persoana "lapte si cereale", care isi incepe ziua cu un mic dejun alcatuit, logic, din lapte (sau suc de fructe) si cereale. Pentru acest individ, problemele mediului inconjurator, dar si ale prietenilor ori membrilor familiei, sint foarte importante. Din cauza idealismului care-l anima, el construieste deseori castele de (si pe) nisip, care se prabusesc la prima confruntare cu realitatea. Daca cineva reuseste sa-i faca o bresa profunda in inima, persoana in cauza va renunta la orice reticente si va deveni o adevarata seducatoare romantica, ce nu va economisi nici un gest tandru si nici o mingiiere in timpul actului sexual, pe care-l va anima cu multa pasiune.