Viitor. Orice muritor poate sa telefoneze in spatiu, gratie americanilor, care au lansat prima linie telefonica de acest gen. Este suficient sa apelati numarul 1-900-226-0300, iar cel apelat sa nu se afle mai departe de doi ani-lumina de Pamant. Daca nu raspunde nimeni, lasati un mesaj.

Din februarie 2005, cand a fost deschisa linia telefonica, mii de oameni au sunat in spatiu, durata apelurilor fiind, in medie, de 3 minute. Apelurile sunt preluate de un transmitator puternic, care le difuzeaza in spatiu prin intermediul unei antene satelit parabolice, cu diametrul de 3,5 metri. Un minut de convorbire costa 3,39 de dolari, accesibil avand in vedere ca la capatul celalalt al firului ar putea raspunde un extraterestru. Cel putin asa spera majoritatea celor care au apelat acest numar. Niciunul dintre cei care au folosit sistemul telefonic nu a fost sunat inapoi.

Christopher Rose, de la Universitatea Ruthgers, nu da prea multe sanse de reusita ambitiosului proiect. Potrivit calculelor sale, capacitatea de transmitere a "apelului interstelar" este prea mica pentru a ajunge la stele. O receptie de calitate a semnalului poate fi garantata numai pentru distante de doi ani-lumina. Intre Pamant si cea mai apropiata stea, distanta este de peste patru ani-lumina. In viitor, furnizorii americani intentioneaza sa diversifice serviciile spatiale, pentru a permite pamantenilor sa trimita in spatiu filme, mesaje electronice si fotografii digitale.

Apeluri misterioase

Spre deosebire de Rose, ufologii spera ca noua tehnologie le va permite sa ia legatura cu extraterestri. Unii sustin chiar ca au primit telefoane misterioase, pe care le pun pe seama acestora. Alena Kugach, dintr-un orasel din Urali, isi aminteste cum tatal ei a primit un telefon bizar. "A ridicat receptorul, dar nu se auzea nimic. Apoi s-a creat un val de interferenta dinspre televizor. M-am uitat pe geam si am vazut un obiect cu forma de ou plutind dinspre nord spre sud", a relatat Alena. Alta persoana a povestit ca a primit un telefon ciudat la scurt timp dupa ce ar fi vazut o farfurie zburatoare. Martorul ocular a ridicat receptorul si o voce "metalica" l-a intrebat "V-a placut spectacolul? Mai vreti?"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.