Nociv. Pasiunea pentru pasari exotice s-a dovedit a fi periculoasa pentru o tanara de 18 ani din Marea Britanie. Penni, un papagal tropical de 7 ani, este cauza principala a unei grave afectiuni care i-a distrus plamanii tinerei

Acum cinci ani, Rachel a primit cadou un papagal galagios pe care l-a indragit din prima clipa. Fara sa stie, insa, fata a dezvoltat odata cu atasamentul pentru colorata pasare o hipersensibilitate la gainat.

Dupa cinci ani de teste si de presupuse diagnosticuri, de la astm bronsic la pneumonie, doctorii unui spital din Londra au reusit, in sfarsit, sa identifice cauza bolii. Pneumonia hipersenzitiva, cunoscuta si sub numele de "plamani sensibili la pasari", este inofensiva pentru majoritatea oamenilor, dar poate crea mari problemele persoanelor precum Rachel.

"Sunt dependenta de tubul de oxigen 24 de ore pe zi si asta mi-a afectat serios viata sociala si educatia", a declarat britanica pentru BBC News On Line. Ultimul atac respiratoriu a avut loc acum 18 luni, cand Rachel a fost la un pas de moarte. Nu peste mult timp, papagalul Penni va "zbura" la bunica tinerei si intreaga locuinta va fi dezinfectata, Rachel sperand ca va reusi sa-si vindece plamanii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.