INCONSTIENTA. Un barbat care si-a taiat penisul din cauza unui pariu a fost operat de doctorii letoni, care sunt rezervati in privinta sanselor acestuia de a-si recupera virilitatea.

Beat crita, letonul de 30 de ani a pariat cu prietenul sau ca isi va taia penisul, contra sumei de 2.360 de dolari, relateaza site-ul Mosnews.com. Si l-a castigat, dar acum isi va petrece luni de zile in spital. Medicii au reusit sa-i coasa penisul la loc, dar inconstienta ar putea sa-l coste virilitatea.

"Am mai avut cazuri de traume ale penisului, cum ar fi leziuni sau taieturi minore, dar este prima data cand organul e complet taiat si adus intr-o punga la spital", a declarat chirurgul Aivars Tihonov, de la spitalul Gaileretz din Riga, care a condus operatia. Timp de trei ore si jumatate, medicii au cusut sase nervi la loc. Totusi, este devreme pentru a afla daca functionalitatea organului va fi redata complet, iar specialistii fac pronosticuri rezervate. "Starea pacientului este destul de buna", a declarat Tihonov agentiei de stiri Delfi, adaugand ca acesta a pierdut mult sange si ca urmatoarele zile sunt cruciale pentru a vedea daca organismul petrecaretului accepta organul.

"Trebuie sa tinem cont ca vara, tesuturile mor mai repede din cauza caldurii". Situatia a fost complicata si de faptul ca penisul era acoperit de nisip, astfel ca medicii nu exclud posibilitatea aparitiei unei infectii, in ciuda administrarii de antibiotic.

Medicii au atras atentia ca recuperarea depinde de un complex de factori, cum sunt starea generala de sanatate a pacientului, volumul de sange pierdut, fumatul. Acesta din urma poate provoca oricand "spasmul vaselor de sange", situatie care ar compromite serios sansele de recuperare a organului. Operatii de acest gen sunt extrem de rare in lume, potrivit statisticilor avand loc doar cate una pe an. "Daca penisul este taiat complet, este aproape imposibil sa fie cusut la loc", a apreciat dr. Tihonov.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.