Sansa. Desi sansele ca o femeie sa nasca cvadrupleti, la scurt timp dupa ce a nascut tripleti, sunt de 1 la 80 de mii, o americanca de 40 de ani a reusit sa rastoarne aceste probabilitati si sa devina mama a sapte copii, in numai trei ani. Evenimentul a avut loc la White Medical Center, din Los Angeles, sub supravegherea medicului Kathryn Show.

Copiii, doi baieti si doua fete, s-au nascut cu opt saptamani inainte de termen, dar sunt sanatosi si vor iesi din spital in maximum trei saptamani. Mama, Angela Magdaleno, care nu a urmat niciun tratament pentru stimularea fertilitatii, avea o sansa din 80 de mii sa aiba o sarcina cu cvadrupli, conform declaratiilor medicului obstetrician Kathyn Show, citat de NBC News. Cei patru copii s-au nascut prin cezariana si cantaresc intre 1,5 si 1,8 kg. Potrivit medicilor, este foarte posibil ca baietii sa fie identici. Neobisnuit este insa ca micutii au aproape aceeasi greutate si s-au nascut dupa 32 de saptamani de sarcina, cu trei saptamani mai mult decat in cazul sarcinilor cu cvadrupleti, dar cu doua luni mai putin fata de o sarcina normala.

In urma cu trei ani, Angela Magdaleno a dat nastere unui baiat si a doua fetite, in urma unei fecundari in vitro. Angela mai are doua fiice, in varsta de 15 si, respectiv, 18 ani, asa incat familia Magdaleno numara in prezent nu mai putin de 11 membri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.