Record. Cat de mult poate manca un om si cat de repede? Sunt intrebari la care ne raspunde editia din acest an a Cupei Mondiale a Gurmanzilor, ce a avut loc, chiar de ziua nationala a Americii, la Coney Island, New York. Competitia a fost castigata de japonezul Takeru Kobayashi, zis "Tsunami", care a stabilit un nou record mondial, cu 53 de hotdogi, mancati in doar 12 minute.

O mare provocare le-a fost lansata celor mai infocati gurmanzi ai lumii, chiar de ziua nationala a Americii. Zeci de mii de spectatori s-au inghesuit la Coney Island in fata meselor pline cu chifle umplute cu carnati si mustar pentru a-si sustine favoritii, in lupta pentru titlul mondial si pentru marele premiu in valoare de 25 de mii de dolari.

Desi favoritul competitiei era Joey Chestnut, de 22 de ani, americanul care in luna iunie acestui an, la Las Vegas, si-a inscris in palmares un nou record mondial, reusind sa rada 47 de chifle cu branza in numai zece minute, de data aceasta, marele premiu a fost castigat de japonezul Takeru Kobayashi, la numai un hotdog diferenta de rivalul sau. La 28 de ani, Kobayashi a reusit sa-si doboare propriul record mondial, stabilit la editia din 2004 a concursului. Kobayashi a inventat chiar o metoda proprie, care-l ajuta sa manance mult si repede, fara sa vomite: rupe chifla in doua si o baga intr-un pahar cu apa inainte de a o inghiti. Locul trei a fost ocupat de Sonya, o concurenta din Coreea, care a mancat 37 de hotdogi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.