Cercetatorii au inventat o "oglinda magica" in care privitorul poate vedea cum va arata peste cativa ani in cazul in care nu isi schimba stilul de viata. Metoda presupune filmarea unei persoane mai mult timp, pentru ca cercetatorii sa-si faca o idee despre stilul ei de viata si despre modul cum ii va influenta acesta infatisarea, relateaza publicatia "New Scientist". in acest scop, vor fi plasate mai multe camere de luat vederi peste tot in casa proprietarului. Imaginile ajung la un computer care va stabili astfel niste modele de comportament. Rezultatele sunt afisate pe un ecran plat LCD TV conectat la un computer special. Initiatorii proiectului spun ca a-i arata unui om unde anume il va conduce stilul sau de viata este cea mai buna metoda de a-l determina sa faca schimbari radicale.

La "oglinda" lucreaza o echipa de la laboratoarele Accenture Technology din Nice, Franta, condusa de cercetatorul britanic Martin Illsley. "Vor exista mai multe optiuni pentru feedback-ul vizual, de la luarea in greutate pana la modificarea culorii pielii si accentuarea cearcanelor", spune Illsley. Echipa spera ca "oglinda magica" va fi gata pana la vara. Cercetatorii vor ca sistemul sa opereze in timp real, astfel incat utilizatorul care priveste in oglinda sa aiba imediat in fata ochilor reflexia propriei persoane proiectate in viitor. "Acest ajutor dat oamenilor, de a vizualiza rezultatele comportamentului negativ pe termen lung, reprezinta cea mai buna motivatie pentru a lua masuri de schimbare", spune B. J. Fogg de la Stanford University, din California. Acesta a condus o echipa care a pus la punct ochelari de soare speciali ce permit utilizatorului sa observe efectele negative ale expunerii la soare a pielii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.