In timp ce zeci de varstnici apeleaza la instanta pentru a obtine chiar si cateva zeci de mii de lei in plus la pensie, un botosanean a dat in judecata Casa Judeteana de Pensii pentru a obtine o pensie mai mica.

Pensionarul doreste sa isi pastreze pensia obtinuta pe caz de boala, desi, indeplinind conditiile de varsta, i s-a acordat, recent, pensia pentru limita de varsta, care i-a adus in plus la pensie aproximativ 500.000 de lei lunar.

Trecerea de la un tip de pensie la altul nu e obligatorie, insa pensionarul pe caz de boala, gradul II, a depus la CJP o solicitare scrisa, prin care cerea sa i se comunice punctajul acumulat pentru pensia de limita de varsta. Dupa calcularea punctajului, angajatii CJP au constatat ca pensia pentru limita de varsta e mai mare decat cea in plata si au decis trecerea persoanei respective la pensia de drept. Astfel, CJP Botosani s-a trezit cu un proces, pe care, in prima faza, reclamantul l-a castigat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.