Oamenii de stiinta au ramas uimiti cand au testat o americanca de 40 de ani, care pretindea ca isi aminteste cu exactitate fiecare secunda din ultimii 25 de ani.
Femeia, care doreste sa isi pastreze anonimatul, a declarat pentru publicatia engleza "The Mail on Sunday" ca fiecare amintire ii apare in fata ochilor cu claritatea unui film.

Supranumita de cercetatori "calendarul uman", AJ este un caz unic de "hiperthymesia", avand capacitatea extraordinara de a-si aminti instantaneu si in cele mai mici detalii secvente din trecutul indepartat. Femeia isi aminteste cu exactitate cu cine s-a intalnit, ce a mancat, cu cine si ce a vorbit incepand cu anul 1980. "Nu fac nici o smecherie si nu numar inapoi sau inainte pentru a-mi aminti. Este ca si cum as vedea un film al intregii zile de duminica, 1 martie 1981", a explicat femeia pentru "Science Daily". Intrebata de cercetatorii de la Universitatea din California in ce date a fost Pastele intre 1980 si 2003, femeia a facut o lista completa, fara greseala, in doar cateva secunde.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.