"Femeia-gigant" a Asiei are 34 de ani, isi cumpara pantofi masura 78 si cantareste 148 de kilograme. Daca nu era operata pe creier in 2000, medicii cred ca putea depasi 2,36 metri inaltime. Yao Defen si-a castigat existenta din greu, ca exponat in cadrul unei trupe de circ, unde a fost tratata ca un animal.

Yao Defen s-a nascut in orasul Shucha, din provincia chineza Anhui, in anul 1972, fiind cel de-al patrulea copil al familiei. La nastere cantarea 2,6 kilograme si parea un bebelus perfect normal, dar foarte mancacios. La trei ani, Yao ajunsese sa manance de trei ori mai mult decat un copil obisnuit. Cand a implinit 11 ani, fata avea o inaltime de 1,80 metri, pentru ca numai in patru ani sa ajunga la 1,96 metri.

Cum organismul fetei continua sa se dezvolte, atingand cote alarmante, parintii acesteia, care nu masoara mai mult de 1,58 metri inaltime, au apelat la ajutorul medicilor. Astfel, in anul 2000, Yao Defen a suferit o operatie in urma careia i-a fost extirpata o tumoare de pe glanda hipofiza. Din cauza tumorii care a stimulat secretia unor cantitati mari de hormoni de crestere, oasele ei s-au dezvoltat excesiv si nearmonios. Tanara-gigant atinsese inaltimea de 2,36 metri, fiind cea mai inalta femeie din Asia dupa ce a depasit-o cu 17 centimetri pe baschetbalista chineza Zhen Haixia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.