O echipa de medici din Miami a reusit sa transplanteze unui baietel nipon nu mai putin de sase organe, salvand astfel viata copilului de 11 luni. Astfel de interventii sunt interzise in Japonia pentru copiii mai mici de 15 ani, astfel incat parintii lui au fost nevoiti sa se deplaseze in SUA pentru operatie. Yosuke Ohashi a suferit o operatie foarte complicata, ce a durat opt ore si jumatate. I-au fost transplantate ficatul, pancreasul, intestinul subtire, intestinul gros, stomacul si splina de la un donator copil, aflat in moarte clinica. Cand avea doar cinci luni, baietelul a fost diagnosticat cu ocluzie intestinala si ca sa-i salveze viata medicii i-au scos o parte a aparatului digestiv.

Pacientul a fost internat la Miami in luna octombrie, fiind programat doar pentru transplant de intestine, dar starea sanatatii s-a deteriorat rapid si celelalte organe, in special ficatul, au inceput sa functioneze cu mare greutate. in cele din urma, a fost necesar transplantul a sase organe. Copilul va mai sta in spital cateva luni pentru ca specialistii sa fie siguri ca organismul lui nu va respinge organele straine. Medicii spun insa ca pacientul si-a revenit foarte bine dupa interventia chirurgicala si ca sansele ca aceasta sa fie o reusita sunt foarte mari. Recordul de numar de organe transplantate la un copil a fost stabilit anul trecut, in cazul unei fetite de sase luni, din Italia. Operatia a fost facuta tot in SUA si doctorii i-au transplantat nu mai putin de opt organe. Fetita a murit insa acum cateva zile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.