Politia croata a anuntat, ieri, ca ancheteaza conditiile in care medicii au declarat decedat un barbat, in varsta de 65 de ani, si care in realitate a murit abia la cateva ore dupa ce a fost transferat in camera frigorifica a spitalului, unde a intrat in soc hipotermic. Josip Lecek, care se lupta cu un cancer pulmonar de mai multi ani, a fost internat la un spital din Cakovec, in nord-vestul Croatiei, in ziua de 30 decembrie. In cursul noptii, el a fost declarat mort, potrivit unui comunicat al ministrului Sanatatii. In dimineata urmatoare, cadavrul a fost supus unei autopsii, medicul legist ajungand la concluzia ca decesul nefericitului pacient nu a survenit din cauza cancerului, ci hipotermiei suferite in camera rece a morgii, la patru ore dupa ce fusese oficial declarat raposat.

"Trupul decedatului a fost gasit intr-o pozitie cu totul iesita din comun si prezenta o serie de urme suspecte", a declarat directorul spitalului din Cakovec, Franjo Fundak. Cu toate acestea, responsabilii spitalului sunt de parere ca medicul legist se inseala. Ministerul Sanatatii a declansat propria ancheta in privinta spitalului din Cakovec. Sotia defunctului Dragica Lecek a declarat presei croate ca a ramas efectiv stupefiata cand s-a dus la morga pentru a ridica trupul sotului sau. "In fata ochilor mi s-a infatisat cea mai cumplita scena pe care mi-a fost dat s-o vad vreodata. Era clar ca sotul meu se luptase pana in ultima clipa pentru viata lui. Frigul l-a rapus insa", a povestit Dragica Lecek.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.