O noua biografie a lui Abraham Lincoln face valva in Statele Unite, sustinand ca cel de-al 16-lea presedinte american ar fi avut o slabiciune pentru barbati, transmite Mediafax. "The Intimate World of Abraham Lincoln", scrisa de C.A. Tripp, a provocat o dezbatere in randul biografilor si istoricilor, insa sexualitatea lui Lincoln era de mai multi ani obiectul unor intrebari si studii. In cartea sa, Tripp sugereaza ca Lincoln, presedintele care a abolit sclavia in America, a avut relatii intime cu mai multi barbati inainte, dar si dupa casatoria sa cu Mary Todd. In tinerete, Lincoln a impartit patul timp de patru ani cu prietenul sau Joshua Speed, si a facut acelasi lucru mai tarziu cu una din garzile de corp prezidentiale, de fiecare data cand sotia sa nu era acasa, afirma autorul noii biografii. Mai multi sceptici arata insa ca acest obicei era foarte raspandit in jurul anului 1800, din motive practice, legate de lipsa incalzirii si a saltelelor confortabile.

Tripp, care a murit in mai 2003, la putin timp dupa ce a terminat cartea, si-a petrecut zece ani studiind viata lui Lincoln. El nu il numeste in mod direct pe Lincoln homosexual, insa foloseste o metoda de analiza a orientarii sale sexuale creata de Alfred Kinsey, pe care l-a studiat de asemenea, pentru a afirma ca presedintele prefera inainte de toate barbatii, desi avea relatii intime si cu femei. Tripp a lucrat la inceput pentru aceasta carte cu Philip Nobile, care a abandonat insa proiectul si isi acuza in prezent fostul colaborator ca a plagiat unele studii si a inventat anumite elemente pentru a-si sustine teza. Cronicile cartii sunt impartite, unele acuzandu-l pe Tripp ca aplica moravuri sexuale moderne unor comportamente din secolul al XIX-lea pentru a trage concluzii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.