Costic Mihescu este olteanul care are toate ansele s intre in Cartea Recordurilor cu o invenie unic in Romania. De curind, ceasornicarul craiovean se poate mindri c a realizat un ceas care merge invers. Invenia lui este cu atit mai spectaculoas cu cit in lume nu mai exist decit un singur exemplar de acest fel, pe Muntele Athos. Dup cum afirm ceasornicarul, nicicind nu i-ar fi venit ideea s creeze un astfel de ceas dac la ua atelierului su nu ar fi btut un yoghin. "Mi-a cerut s-i fac un ceas care s mearg invers. Spunea c acest obiect ar avea un efect benefic i c ar opri timpul in loc. A fost o provocare pentru mine, cci nu am mai avut linite pin cind nu am realizat acest ceas", ii amintete Costic Mihescu.

Legenda spune c cel care deine un astfel de ceas nu va imbtrini niciodat. "Este practic ceasul care oprete timpul, iar mecanismul este destul de complicat. A trebuit s schimb toate componentele pe care le are un ceas obinuit. Mai intii, a trebuit s gsesc o cutie special in care s incap prile componente. Acest lucru mi-a luat citeva luni, dar pin la urm sint mindru c am reuit s realizez un astfel de ceas. Acum nu-mi rmine decit s fac toate demersurile pentru a breveta aceast invenie. Urmtorul pas va fi s intru in Cartea Recordurilor", mai spune ceasornicarul, preferind s nu dezvluie "reeta" de confecionare a acestui obiect.

A reparat peste 60.000 de mecanisme

Costic Mihescu este cel mai cunoscut ceasornicar din Craiova. Dei are numai 51 de ani, spune c se simte ca la 90, pentru c meseria pe care a "furat-o" de mic copil este foarte obositoare. Olteanul i-a "bgat nasul" prima dat intr-un ceas la virsta de 12 ani, iar de atunci a visat s aib propriul atelier.

In spatele activitii sale se ascund numeroase reuite. Toate au fost spectaculoase, cci, de-a lungul timpului, ceasornicarul a reparat peste 60.000 de mecanisme. Dup aproape 40 de ani in cimpul muncii, Costic Mihescu este pregtit acum s-i pun lupa in cui, dezamgit de mecanismele electronice de pe pia: "Au aprut tot felul de ceasuri detepte, majoritatea pe baterii, dar sint i unele turceti, care nu merit osteneala de a fi reparate".