Un mexican a carui greutate este de 550 de kilograme a cerut ajutor medical de teama ca va muri din cauza "obezitatii morbide", boala de care sufera de 20 de ani.

Manuel Uribe, in varsta de 40 de ani, nu este capabil sa se deplaseze si sta in permanenta inchis in casa, unde este ingrijit de mama sa, potrivit postului mexican de televiziune Televista.

"Nu vreau sa zac asteptand sa mor. Am pofta de viata! Insa pentru asta am nevoie de ajutor, de aceea ma adresez intregii comunitati stiintifice", a spus mexicanul. Pana la varsta de 22 de ani, Uribe a locuit in Statele Unite si avea la acea vreme 130 de kilograme, la inaltimea de 1,94 metri. "Ulterior, m-am ingrasat incontinuu si am ajuns obez extrem de rapid. Cel mai probabil am o problema cu glandele", a spus el, citat de France Presse, precizand ca, desi urmeaza un regim drastic, continua sa ia proportii.

Medicii i-au propus sa-l opereze pentru a-i inlatura o parte a stratului de grasime, in special in zona picioarelor. "Nu-mi mai pot sustine propria greutate. Inainte, cand inca puteam sa merg, ma cantaream frecvent si aveam in jur de 380 de kilograme. Astazi am aproximativ 550 de kilograme.

Medicul Jaime Gonzales, care il examineaza cu regularitate pe Uribe, a confirmat ca situatia pacientului sau este alarmanta si risca sa-i provoace moartea.

Cel mai gras om din lume avea 635 kg

Dupa ce a tinut un regim drastic, Jon Browner Minnoch, din Statele Unite, care, la 635 de kilograme, a fost cel mai gras om din lume, a ajuns sa cantareasca 216 kg in iulie 1979, slabind in numai 16 luni 419 kg. In medie, americanul a slabit 22,05 kg pe luna. Dieta a presupus numai 1.200 de calorii pe zi. Din pacate, pana in octombrie 1981, fostul sofer de taxi a pus la loc 89 kg. Cand a murit, la 10 septembrie 1983, el avea peste 362 kg.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.