Un tribunal din Rusia a fost pus in situatia sa decida din cine se trage omul: din Adam si Eva sau din maimuta lui Darwin.

Vasili Seredonin, liderul unei organizatii crestine din orasul rusesc Celiabinsk, a cerut retragerea judecatorului din procesul in care are calitatea de parat, pe motiv ca intre el si judecator ar fi o legatura de rudenie.

Seredonin si-a sustinut cererea argumentand ca in conformitate cu Biblia omul se trage din Adam si Eva. In consecinta, el a cerut justitiei sa dea un verdict in problema ontogenezei, relateaza site-ul "MigNews".

Judecatorul reclamat de Seredonin a declarat presei ruse ca paratul a solicitat in mod oficial sa se stabileasca din cine se trage el, din Adam si Eva, asa cum scrie Biblia, sau din maimuta, potrivit teoriei evolutioniste a lui Darwin. Doar dupa ce tribunalul va da un verdict in problema originii umane se va putea judeca cazul lui Seredonin, intrucat orice alt judecator ar fi, conform logicii sale, ruda cu el si asta ar contrazice intr-adevar legea, a mai spus judecatorul.

Tribunalul s-a abtinut sa faca vreun comentariu pe marginea dimensiunii juridice a acestei probleme, anuntand doar, intr-un comunicat, ca urmatoarea audiere a fost programata pentru luna februarie. Pana atunci, specialistii in legislatie vor trebui sa dea un "verdict" in aceasta problema pentru a se evita, pe viitor, cereri similare.

Seredonin nu este la prima tentativa de a se face remarcat. In perioada alegerilor pentru primaria din orasul Celiabinsk, din luna mai anul trecut, Seredonin si-a luat identitatea candidatului cu cele mai mari sanse la alegeri si l-a dublat pe perioada campaniei electorale, insa dupa ce acesta a devenit primar, Seredonin n-a mai vrut sa joace rolul de dublura si a revenit la numele sau real.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.