Brigitte Hoffmann si-ar fi dorit ca barul sau din Berlin sa nu fie atat de "frecventat" de… hoti, dupa cea de-a 81-a spargere pe care a suferit-o in 12 ani de la infiintarea localului.

"De ce intotdeauna trebuie sa fiu eu cea pagubita?", se intreba patroana localului, in varsta de 61 de ani. Femeia a inventariat rapid ultimele daune - 7 televizoare, 15 combine muzicale, 3 telefoane mobile si nenumarate sticle de snaps au disparut din localul sau, "Tages-Bar", aflat in districtul Treptow (estul Berlinului).

"La jaful ce a avut loc in ianuarie, hotii au fost intr-atat de relaxati in barul meu incat au sunat si la liniile erotice", mai povesteste proprietara. Politistii nu au reusit inca sa prinda nici un suspect, iar casele de asigurari refuza sa mai plateasca despagubiri, considerand ca la mijloc este o inselatorie. "Nu am auzit nicaieri in lume de vreun local jefuit de mai mult de 10 ori. E si normal sa ne facem griji cand aici au avut loc 81 de spargeri. Asteptam rapoarte complete de la politie inainte de a decide acordarea despagubirilor", a declarat reprezentantul firmei de asigurari care ar trebui sa-i ofere compensatii patroanei.

Pentru ca anchetatorii nu au reusit sa elucideze seria incredibila de jafuri, mai multi clienti obisnuiti ai localului au decis sa infiinteze "patrule cetatenesti" pentru a pazi barul de alte spargeri. Prin urmare, de cateva saptamani, noapte de noapte, cate trei persoane inarmate cu bastoane si dotati cu doi caini stau in barul doamnei Hoffmann, nerabdatori sa-i intalneasca din nou pe hotii indragostiti de acest local.

Dupa jaful cu numarul 80, prietenii i-au oferit patroanei un buchet de flori pentru a marca "evenimentul"


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.