Un soldat american care si-a pierdut toate cele patru membre intr-o explozie in Irak, in 2009, a beneficiat de un transplant dublu de brate.

Militarul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, face parte dintre cele sapte persoane din Statele Unite pentru care acest transplant dublu a fost un succes, au precizat medicii americani.

Prima grefa dubla de brate din lume a fost realizata in Germania, in anul 2008.

In cazul pacientului american, bratele au provenit de la un donator decedat. Transplantul, realizat in decembrie, a fost insotit de un tratament inovator creat cu scopul de a evita respingerea de catre organism a membrelor transplantate.

Tratamentul a constat in grefarea de celule prelevate din maduva osoasa a donatorului, se precizeaza intr-un comunicat emis de spitalul din Baltimore, scrie MEDIAFAX.

Aceasta tehnica permite diminuarea dozelor de medicamente anti-respingere care pot sa provoace complicatii medicale, inclusiv infectii.

In cadrul acestui dublu transplant de membre superioare, medicii americani au atasat oase, vase sangvine, muschi, tendoane, nervi si piele.

Pacientul a acceptat si sa participe la un studiu despre acest nou tratament anti-respingere, sponsorizat de Institutul american de medicina regenerativa din cadrul fortelor armate.

Spitalul John Hopkins va organiza o conferinta de presa - la care vor participa chirurgii care au realizat interventia si pacientul - in cursul zilei de marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.