In Oymyakon traiesc aproximativ 500 de persoane si a fost in perioada 1920-1930, o escala pentru pastorii de reni care isi adaposteau turmele la izvorul termal din oras. Numele localitatii inseamna de fapt “apa care nu ingheata niciodata” datorita izvorului cu apa fierbinte din apropiere.
In zona nu creste nimic iar oamenii se hranesc cu carne de ren si cal.
Un singur magazin asigura necesitatile orasului, iar localnicii se indeletnicesc cu cresterea renilor, vanatoarea si pescuitul la copca.
Medicii spun ca motivul pentru care localnicii nu sufera de malnutritie se datoreaza faptului ca laptele animalelor contine o cantitate impresionanta de micronutrienti. Localnicii sunt caliti de vreme si, spre deosebire de alte tari, in cazul in care se produce o furtuna de zapada sau ninge in cantitati considerabile, scoala din Oymyakon isi suspenda cursurile numai in cazul in care temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius, scrie jurnalul.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Când nu mai poți avea încredere în nimeni... ai încredere în sufletul tău
Sursa: kudika.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
250.000 de clienți BT Pay economisesc prin Round Up
Sursa: futurebanking.ro
-
Parchetul European face percheziții în Botoșani: Fraudă de 160.000 de euro,...
Sursa: wall-street.ro