Eunucii au o viata mai lunga si mai sanatoasa, pentru ca nu mai produc la fel de mult testosteron, potrivit unui studiu realizat in randul popoarelor unde castrarea este considerata reteta longevitatii.

80 de eunuci din dinastia Chosun, care a condus Coreea intre anii 1392-1897 au participat la un studiu in urma caruia s-a concluzionat ca barbatii castrati au trait, in medie, cu 20-30 de ani mai mult decat ceilalti, trei dintre ei atingand chiar 100 de ani.

"Descoperirile noastre intaresc teoria conform careia hormonii sexuali masculini reduc speranta de viata a barbatilor", a declarat Kyung-Jin Min, profesor asociat al departamentului de Stiinta Biologica al Universitatii Inha din Coreea de Sud, scrie evz.

Argumentele specialistilor coreeni sunt combatute de oamenii de stiinta americani care sustin ca longevitatea nu are niciun fel de legatura cu castrarea, totul tinand de un stil de viata sanatos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.