Cercetatorii de la Institutul de Cercetari Mediacle din Queensland au anuntat ca au facut o descoperire ce ar putea duce la conceperea unui leac pentru SIDA.

Profesorul David Harrich afirma ca oamenii de stiinta autralieni au descoperit o metoda prin care pot modifica o proteina din HIV astfel incat virusul in loc sa se raspandeasca sa protejeze organsimul impotriva infectiei.

„Am luat o proteina normala a virusului de care acesta are nevoie pentru a se dezvolta si am modificat-o. Astfel, in loc ca proteina sa ajute virusul, acum actioneaza pentru a impiedica copierea sa, fiind incredibil de eficienta in acest scop. Nu am mai vazut asa ceva. Proteina modificata functioneaza de fiecare data”, a spus profesorul.

Profesorul Harrich spune ca proteina modificata nu poate vindeca HIV, dar in testele de laborator a protejat celulele umane de SIDA. „Aceasta terapie reprezinta un potential leac pentru SIDA”, spune cercetatorul.

Nu este un leac pentru infectia cu HIV, dar ar putea ajuta la eliminarea acestei boli. Proteinele prezente in celulele imunitare ar ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos, astfel incat pacientii sa poata gestiona infectiile obisnuite”, spune Harris. „Ai fi infectat in continuare cu HIV, dar virusul ar ramane latent, nu s-ar 'trezi', astfel ca nu ar duce la SIDA. Cu un astfel de tratament poti avea un sistem imunitar sanatos”, explica profesorul, potrivit abc.net.au.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.