Potrivit unei noi cercetari, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca pestii nu sufera atunci cand sunt prinsi in carlig pentru ca nu au suficienti receptori senzoriali in celulele nervoase pentru a suferi.

Jim Rose, profesor in zoologie si fiziologie la Universitatea Wisconsin a coordonat un studiu in cadrul caruia a introdus in falca unui pastrav curcubeu diverse substante ca acid sau venin de albine care ar provoca o durere groaznica oamenilor insa pestele nu a reactionat in niciun fel.
Pestele a revenit la activitatea normala la doar cateva minute dupa i-au fost introduse respectivele substante in falca, lucru observat si in cazul in care pestele era prins si apoi eliberat inapoi in apa.

Este extrem de improbabil ca pestii sa simta durere. Nu vrem sa spunem ca nu este important sa luam in calcul ceea ce este mai bine pentru pesti, insa respingem ideea ca trebuie luata in calcul si bunastarea mentala a pestilor”, spune profesorul Rose, potrivit descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.