Reprezentantii Guinness World Records au confirmat, joi, ca japonezul Jiroemon Kimura, in varsta de 115 ani si 253 de zile, a devenit atat cel mai in varsta barbat din lume.

Jiroemon Kimura a depasit precedentul record de longevitate detinut de un barbat - danezo-americanul Christian Mortensen, care a trait 115 ani si 252 de zile si a decedat in 1998.

Totodata, Jiroemon Kimura a devenit si cea mai in varsta persoana din lume, pe 17 decembrie, dupa ce americanca Dina Manfredi a murit la varsta de 115 ani si 241 de zile.

Jiroen Kimura, care locuieste in Kyotango City, in apropiere de Kyoto, s-a nascut pe 19 aprilie 1897 si este doar al treilea barbat din istorie care a depasit varsta de 115 ani. El a trait in trei secole, iar pe durata vietii sale a asistat la uriase schimbari sociale si descoperiri tehnologice, inclusiv la avantul vehiculelor motorizate, aparitia televiziunii, a internetului si succesiunea la putere a sase monarhi britanici, cinci imparati ai Japoniei si 20 presedinti americani, scrie MEDIAFAX.

Din 1914, Kimura a lucrat pentru Posta nipona, pana la varsta de 65 de ani cand s-a pensionat. Dupa pensionare, a continuat sa lucreze, in agricultura, pana la varsta de 90 de ani.

El are 14 nepoti, 25 stranepoti si 13 stra-stranepoti.

Invitat de jurnalisti sa explice secretul longevitatii sale deosebite, Jiroemon Kimura a spus ca Soarele si alimentatia lejera, bazata pe orez, l-au ajutat sa traiasca atat de mult. "Mancati usor pentru a trai mult. Intotdeauna mi-a placut sa privesc in sus, spre cer si sa vad Soarele", a spus el.

Japonia este tara cu cele mai multe persoane in varsta de peste 100 de ani. Okinawa are cea mai mare concentratie de persoane centenare, unde raportul acestora este de 50 la 100.000 de oameni.

Insa, persoana care a trait cel mai mult vreodata a fost frantuzoaica Jeanne Calment - 122 de ani si 164 de zile.

Citeste si:
Record Guinness: Un bărbat a muncit la aceeași companie timp de 84...
Record Guinness: Un bărbat a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.