Toate locurile de cazare din linistitul sat Sirince din vestul Turciei, aflat in apropiere de situl antic Efes, au fost rezervate de cateva saptamani de turisti din lumea intreaga.

Potrivit adeptilor teoriilor despre Apocalipsa, satul Sirince, care are doar 600 de locuitori, este traversat de fluide pozitive, intrucat de acolo a urcat in rai Fecioara Maria. Aceste credinte au generat un veritabil "boom" turistic pentru Sirince, unde toate cele 400 de locuri de cazare sunt deja rezervate de mai multe saptamani.

"Este pentru prima oara cand acest lucru se produce in timpul sezonului de iarna. Exista oameni care cred ca energia din Sirince este foarte puternica. Ei cred ca vor fi transportati intr-o alta dimensiune cosmica", a explicat pentru presa Ilkan Gülgün, patronul unui hotel din acest sat, renumit pentru cladirile sale albe si mari, scrie MEDIAFAX.

Stravechi sat grecesc, restaurat in ultimii zece ani, care atrage mai ales o clientela turca bogata, Sirince este renumit si pentru vinurile sale.

Un antreprenor cu initiativa, Erkan Onoglu, a avut astfel ideea de a produce "vinul Apocalipsei", ce va fi servit pe 21 decembrie, data la care va veni sfarsitul lumii, potrivit unei interpretari a calendarului maya. Acest vin se vinde foarte bine in magazinul sau, fiind cumparat de superstitiosi, de adeptii teoriilor despre supravietuire si de turistii aflati in cautarea unei amintiri amuzante, afirma cotidianul Radikal.

Ibrahim Katan, un locuitor din Sirince, spune ca se afluxul de turisti in satul sau reprezinta un lucru benefic pentru comertul local: "Toate aceste zvonuri sunt bune. Cu cat exista mai multe, cu atat vor veni mai multi turisti in pensiuni si hoteluri. Aceste lucruri contribuie la prosperitatea satului nostru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.