Americanca Besse Cooper, cea mai in varsta persoana din lume, potrivit Cartii Recordurilor Guinness, a murit marti, la varsta de 116 ani, in orasul Monroe din statul american Georgia, a anuntat fiul ei pentru postul de televiziune CNN.

"A avut o viata lunga si agreabila. A murit linistita", a spus fiul ei, Sidney.

Cartea Recordurilor Guinness a desemnat-o pe Besse Cooper persoana cea mai in varsta din lume, in ianuarie 2011. Besse Cooper s-a nascut pe 26 august 1896, in statul american Tennessee.

Atunci cand a fost rugata de jurnalisti sa dezvaluie secretul longevitatii sale, Besse Cooper a spus: "Imi vad de treburile mele si nu mananc «junk food»".

Besse Cooper s-a casatorit in 1925 cu Luther, cu care a avut patru copii, scrie MEDIAFAX.

La cea de-a 114-a aniversare a ei, venerabila doamna a fost fotografiata inconjurata de intreaga ei familie, care include, pe langa cei patru copii, 12 nepoti si cateva zeci de stranepoti si stra-stranepoti, potrivit cotidianului The Atlanta Journal-Constitution.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.