Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Yale arata ca stresul cotidian poate duce la micsorarea unor parti importante ale creierului.

Cercetatorii au observat micsorari ale materiei cenusii in zone ale creierului care controleaza functiile psihologice si emotionale in cazul persoanelor care sunt foarte stresate.

La studiu au participat 100 de persoane, fara probleme de sanatate, carora li s-au facut cateva analiza de tip RMN in timp ce indivizii raspundeau la intrebari legate de evenimentele din viata lor care ar fi putut fi considerate traumatizante.

Emily Ansell, cea care a condus echipa de cercetatori, sustine, de asemenea, ca o crestere a numarului de evenimente stresante din viata unei persoane poate avea un impact si asupra capacitatii acesteia de a face fata pe viitor altor evenimente de acelasi tip, scrie gandul.info.

Rezultatele studiului s-ar putea dovedi importante pentru ca prin intermediul lor ar putea fi gasite unele modalitati prin care oamenii sa se confrunte intr-o maniera adecvata cu stresul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.