Din punct de vedere evolutionar, barbatii sunt predispusi sa aloce resurse mai mari pentru ingrijirea copiilor surorilor decat pentru proprii copii, deoarece sunt siguri ca nepotii lor poseda acelasi material genetic.

Conform studiului lui Alan R. Rogers, profesor de antropologie la Universitatea din Utah, barbatii sunt programati genetic sa se ingrijeasca de copiii surorilor, in unele conditii speciale ajungand chiar sa-i iubeasca mai mult decat copiii nascuti din propria casatorie.

Asta deoarece exista siguranta ca fratele si sora au aceeasi mama, prin urmare fratele va avea o parte din acelasi ADN-ul nepotilor. In privinta sotiei insa... intotdeauna este posibil intr-o societate care permite adulterul sa existe dubii in privinta paternitatii copiilor.

Barbatul este categoric inrudit cu copiii surorii sale, prin urmare va investi resurse pentru ingrijirea lor (timp, bani, mancare) in loc sa le "iroseasca" pe copiii care nu au nicio legatura genetica cu el (deoarece au un alt tata).

Aceasta nu este o noua teorie, Rogers facand referire la un studiu asemanator din anii '70. Rogers subliniaza de asemenea ca este vorba doar despre copiii surorii care ar primi mai multa atentie. Copiii unui frate se afla sub aceeasi suspiciune precum proprii copii, deoarece "cumnata" este posibil sa-l fi inselat pe sotul sau.

Cei care sunt interesati de acest studiu il pot citi in intregime aici (limba engleza).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.