Nu exista niciun dubiu ca barbatii si femeile gandesc diferit dar un studiu recent demonstreaza ca aceeasi imaginea poate avea semnificatii total diferite pentru cele doua sexe.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au studiat cum se misca ochii femeilor si ai barbatilor cand se uita la diferite imagini si opere de arta, scrie counselheal.com.

De exemplu, femeile fac mai multe miscari ale ochilor decat barbatii, iar cand schimba unghiul privirii, schimbarile sunt mai variate si tin mai mult timp. Spre surprinderea cercetatorilor, cand se afisau poze cu cupluri heterosexuale, atat femeile cat si barbatii isi cncentrau atentia pe femeie.

Barbatii tind sa priveasca mai ales chipurile oamenilor din poze, in timp ce femeile analizeaza tot corpul, mai ales daca este vorba de corpul unei femei.

"Studiul prezinta cea mai convingatoare dovada ca desi impart aceeasi lume, perspectivele celor doua sexe sunt foarte diferite", a declarat Felix Mercer Moss, conducatorul studiului.

Rezultatele au mai dezvaluit ca perceptia pericolului joaca un rol foarte important pentru femei. Barbatii tindeau sa priveasca direct in ochi oamenii din imagini, in vreme ce femeile evitau privirea directa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.