Nu vrei sa faci curatenie, trebuie doar sa-i zambesti sotiei sau prieteni si o vei indupleca.

Cercetatorii spanioli de la Universitatea din Granada au analizat comportamentul unor femei in timpul interactiunilor cu diversi prieteni sau colegi. Intr-un experiment, barbatii si-au asumat un rol dominant si au distribuit sarcini. Cercetatorii au descoperit ca femeile ascultau mai mult de barbati cand acestia le zambeau in timp ce le spuneau sarcinile.

In mod socant, rezultatele au aratat ca si atunci cand barbatii spuneau lucruri sexiste, femeile tot de ei ascultau mai mult, desi erau insultate. Cercetatorii cred ca aceasta situatie se datoreaza "perceptiei empatiei" care este incurajata de zambet.

Pe de alta parte, Patti Wood (expert in limbajul corpului) spune ca femeile nu ar trebui sa se ingrijoreze prea mult in legatura cu acest studiu, din moment ce oricum ele se bazeaza mai mult pe interpretarea limbajului corpului decat barbatii.

"Daca exista o disonanta in ce se vorbeste si cum se exprima corpul, femeile se vor baza pe limbajul corpului. Daca vad un zambet, automat considera ca este vorba despre un schimb prietenos", explica Wood.

Patti Wood reconoaste insa ca este problematic pentru femei, deoarece in acest mod sexismul se poate strecura foarte usor in interactiunile lor cu sexul opus, relateaza medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.