Un fenomen biologic neobisnuit a transformat apa unei mari din Australia care a capatat o nuanta de rosu aprins dupa ce diverse alge rare au inflorit in adancuri.

Bondi Beach, una dintre cele mai populare plaje din Sydney, a trebuit sa fie inchisa din cauza infloririi in masa a unor alge.

Cunoscuta drept "Nocturnal Scintillans" sau "stralucirea marii", procesul de inflorire a algelor nu are efecte toxice, dar oamenii sunt, totusi, sfatuiti sa evite inotul in zone cu apa de culoare neobisnuita, pentru ca algele, care pot avea un nivel ridicat de amoniac, pot cauza iritatii ale pielii, scrie mediafax.

"Are un anumit miros de peste", a spus salvamarul local Bruce Hopkins, care a comparat apa marii cu "un invelis de ulei colorat ca sosul de rosii."

Departamentul de studiu al Apei din New South Wales a efectuat o serie de teste pentru a descoperi ce anume a cauzat fenomenul infloririi. Una dintre teorii este bazata pe cresterea apelor mai reci bogate in nutrienti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.