Decesul unei persoane nu reprezinta un obstacol pentru misiunea Bisericii Mormone de convertire. Ce legatura are asta cu Vlad Tepes?

Da, in religia mormona este posibil sa botezi persoane decedate de mult timp, insa de cele mai multe ori procesul are loc deoarece un membru al bisericii vrea sa-si includa stramosii in religiea sa..

Botezul postum a fost folosit de-a lungul timpului pentru a starni controverse si astfel... putina publicitate.

Botezul mortilor s-a nascut o data cu religia mormona in prima jumatate a secolului XIX. Fondatorul Joseph Smith a instituit acest ritual, o parte componenta a revelatiei sale spirituale.
Mormonii cred ca botezul este necesar pentru ca o persoana sa iasa din "Temnita Spirituala" - un loc asemanator cu purgatoriul catolic. Oricine care nu este mormor, va ramane prizonier pentru eternitate al acesei Temnite dupa moarte.

Daca Mormonii nu se hotarasc sa-l boteze cel putin. Odata realizat botezul pentru persoana decedata, aceasta este se elibereaza din "Temnita Spirituala" si poate sa intre in "Imparatia Cerurilor".

Descrierea ritualului: o persoana sta in locul decedatului (fiind vorba de un adult care sa aiba peste 12 ani), pentru a fi scufundata in apa si pentru a confirma primirea botezului. Aceste ritualuri pot avea loc doar in Temple, iar Biserica Mormona are 139 de temple raspandite in lume.

Botezul nu poate converti pe cineva la religia mormona, in schimb ii da optiunea de a alege Mormonismul, ceea ce va fi o idee buna daca "viata de apoi" in viziunea mormona se dovedeste a fi o realitate. Ceea ce nu avem cum sa stim.

Prin acest proces simplu Biserica Mormona a botezat mai multe personalitati istorice printre care Vlad Tepes, Adolf Hitler, criminalul in serie Ted Bundy,. cateva sute de mii de victime ale Holocaustului, George Carlin si socrul lui Mitt Romney, Edward Roderick Davies (care fusese ateu toata viata sa).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.